REGULAMENT

CITESTE CU ATENTIE REGULAMENTUL OFICIAL DE CONCURS

FESTIVALUL INTERMATIONAL DE MUZICA RROMANI

Rroma Song Contest 04- Aprilie 2020

BUCURESTI-ROMANIA

 

I. PREVEDERI GENERALE:

1. Dragoi Music Art SRL, denumită în continuare Organizator, a desemnat Echipa de Management a festivalului-concurs International, denumit în continuare Festivalul, în vederea organizării ediţiei 04 Aprilie 2020 în condiţiile prezentului regulament, cu respectarea celorlalte reglementări interne şi a legislaţiei incidente.

2. Echipa de Management va coordona activitatea structurilor desemnate din cadrul Dragoi Music Art SRL şi va depune diligenţele necesare pentru pregătirea şi derularea Festivalului, utilizând în limitele bugetare alocate atât resurse interne cât şi extra-organizaţionale, în baza contractelor civile încheiate cu furnizori, prestatori de servicii, artişti şi/sau agenţii ale acestora, organizatori de spectacole şi evenimente, parteneri şi sponsori, fără ca această enumerare să fie limitativă.

3. Festivalul, în toate fazele sale de preproducţie şi producţie este un proiect realizat în scopul valorificării noncomerciale în domeniul audiovizual, pe orice suport media existent şi viitor, pe toată durata de protecţie legală a drepturilor de autor şi conexe a creatorilor şi interpreţilor participanţi, denumiţi în continuare Participanţi, în calitate de concurenţi, invitaţi, membri ai juriilor, prezentatori etc., fără ca această enumerare să fie limitativă.

Numarul tarilor participante la festivalul international ROMA SONG CONTEST este de 28 dupa cum urmeaza .

1.Statele Unite
2.Brazilia
3.Spania
4.România
5.Turcia
6.Franța
7.Bulgaria
8.Ungaria
9.Argentina
10.Rusia
11.Regatul Unit
12.Italia
13.Grecia
14.Germania
15.Slovacia
16.Iran
17.Macedonia de Nord
18.Suedia
19.Canada
20.Ucraina
21.Portugalia
22.Austria
23.Olanda
24.Irlanda
25.Polonia
26.Australia
27.Mexic
28.Republica Moldova

Prima preselectie la care vor participa ceI 28 concurenti reprezentanti ai celor 28 de tari de tari, se va desfasura online , in urma jurizarii vor ramane 10 tari finaliste.

Preselectia on-line se va incheia pe data de 15 Februarie 2020 si se va desfasura prin intermediul paginii oficiale Rroma Song Contest Facebook in cadrul grupurilor Facebook Rroma Song Contest ale fiecarei tari in parte,vor fi selectiomati 12 concurenti .

II. PERIOADA, LOCUL ŞI STRUCTURA FESTIVALULUI:

⦁ Prima editie a festivalului va avea loc în Bucuresti-Romania, RomExpo Pavilion A
⦁ 04 Aprilie 2020 şi are următoarea structură:
⦁ a. 04 Aprilie- cei 12 calificati in urma preselectiei on-line vor evolua live.
⦁ Fiecare participant va canta o piesa in prima auditie si doua piese liber alese, in total 3 piese pregatite durata fiecarei piese va fi de 4 minute.
⦁ Structura va fi in sistem campionat si se va desfasura in trei etape:

In prima etapa vor concura doua grupe de cate 6 concurenti.
Grupa A
Grupa B
In fiecare grupa de 6 vor concura doi cate doi doi din grupa A si doi Din gruapa B, prezentand prima piesa in prima auditie , rezultand 6 concurenti ce vor cuncura in faza doi.
Cei 3 din grupa A si 3 din grupa B vor concura unu la unu, cu cea de a doua piesa pregatita de aceasta data liber aleasa di repertoriul propriu international rezultand trei castigatori pentru finala concursului.
Faza 3.
Ultimi trei concurenti vor concura pentru ocuparea locului 1 , 2, 3

2. CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE INTERPRETARE, denumit în continuare Concursul: este componenta competitivă a festivalului şi este condiţionată de înscrierea participanţilor în perioada precizată pe pagina www.romasongcontest.com / www.dragoimusicart.com la secţiunea dedicată, denumită în continuare calendarul de concurs şi, respectiv, în comunicarea publică aferentă şi este structurat după cum urmeaza:

 • Finala– conform calendarului de concurs; 04 Aprilie 2020 data la care vor participa cei 12 concurenti gastigatori ai concursului on-line inscrisi si acceptati in concurs. Dintre acesti 12 participanti , doar trei vor evolua la gala laureatilor din aceasi data, ocazie cu care se vor inmana premiile 3-2-1.

3. GALA FESTIVALULUI

 • a. decernarea premiilor festivalului va fi in 04 aprilie 2020 GALA laureatilor (III, II şi I) – cu premiile aferente în bani, în valoare cumulată de 35.000 euro după cum urmează:
  • i. premiul III – 5.000 euro
  • ii. premiul II - 10.000 euro
  • iii. premiul I – 20.000 euro

In cadrul Galei Festivalului pot fi acordate premii speciale. Decernarea premiilor speciale si a valorii nominale pentru fiecare premiu special va fi stabilita de catre Organizator pana la data de 01 Aprilie 2020.

Gastigatorii premiilor vor fi alesi in proportie de 50% -juriu international si 50% sms .

Decernarea premiilor prevăzute mai sus poate fi precedată/secţionată de recitaluri-minirecitaluri ale artiştilor invitaţi în Festival şi va fi urmată de un concert final.

III. REGULI GENERALE:

1. Premiile în bani vor fi plătite castigatorilor prin virament bancar în cel mult 45 de zile lucratoare de la Gala Festivalului, după reţinerea la sursă a taxelor şi impozitelor aferente, conform legislaţiei aplicabile.

2. Participanţii la Festival garantează deţinerea şi cesionează neexclusiv către Organizator, drepturile patrimoniale de autor şi conexe aferente negativelor şi/sau pozitivelor pieselor muzicale cu care se vor prezenta în concurs, precum si asupra materialelor video, pentru fixare, adaptare audiovizuală, radiodifuzare (inclus în Festival, în direct şi/sau înregistrat), retransmitere, comunicare publică, inclusiv prin punerea la dispoziţia publicului (tv, radio, internet, telefonie mobilă, video streaming etc.), reproducere (inclus în Festival) şi distribuire (de exemplu, pe eventuale compilatii CD/DVD de promovare a festivalului), pe teritoriul României şi cel internaţional, pe perioada maximă de protecţie legală şi pentru un număr nelimitat de utilizări.

3. Costumele intră în responsabilitatea Participanţilor, ţinuta de scenă trebuie să fie adecvată transmisiunilor directe pe canalele de Televiziune.

4. Costurile pentru realizarea negativelor pentru piesele din repertoriu propriu, pentru aranjamentele muzicale, inregistrarea in studio, inclusiv suportul tehnic, revin in totalitate Participanţilor.

5. Organizatorul asigură din venituri proprii si/sau surse atrase cu sprijinul partenerilor oficiali transportul intern şi internaţional către/de la locul de desfăşurare, cazarea şi masa participanţilor, după caz, în condiţiile convenite prin contractele civile încheiate cu aceştia: invitaţi, concurenţi, prezentatori, membrii juriului sau cu reprezentanţii acestora.

6. Colectarea şi prelucrarea datelor personale precum: nume, prenume, adresă, data naşterii, telefon, mail, CI, paşaport, datele managerului, compozitorului, textierului, aranjorului, producătorului, deţinătorilor de drepturi se face exclusiv în scopul organizării şi derulării Festivalului.

7. Datele cu caracter personal, documentele şi documentaţia aferentă participării la Festival urmează a fi distruse în termenul legal.

IV. CONDIŢII DE PARTICIPARE LA CONCURSUL INTERNATIONAL DE
INTERPRETARE:

1. Pot participa la Concurs interpreţi cu vârsta cuprinsă între 16-80 de ani, cu câte o piesă din repertoriul propriu in prima auditie a cărei durată nu poate depăşi 4 minute şi al cărui negativ nu poate conţine dublaje (vocal sau instrumental) ale liniei melodice principale si alte doua piese liber alese din repertoriul international al muzicii rromani.

2. La Concursul de interpretare se pot înscrie exclusiv solişti, secondaţi de cel mult 6 persoane pe scenă ( formatie ,dansatori şi/sau backing vocals) pentru care organizatorul va asigura transportul intern şi internaţional către/de la locul de desfăşurare, cazarea şi masa.

3. Participanţii la Concurs se vor înscrie pentru selecţie cu o singura piesa in prima auditie piesa castigatoare a concursului national al fiecarei tari in parte si alte doua piese liber ales din repertoriul international al muzicii Rromani .

Prestatia concurentilor pentru cele trei piese va fi evaluata de catre juriu 50% si sms vot 50%.

4. Piesa înscrisă din repertoriul propriu in prima auditie, poate fi interpretată în orice limbă, la alegerea Participantului.

5. Concursul se va desfăşura în formula live pentru pentru toate cele trei piese interpretate de concurenti.

6. Vor fi acceptaţi la selecţie numai concurenţii care îndeplinesc toate condiţiile impuse de regulament, oricare din situaţiile de mai jos fiind cauză de eliminare din selecţie:

 • a. nerespectarea cerinţei de vârstă a concurenţilor: între 16 şi 80 de ani, împliniţi la data înscrierii în concurs
 • b. depăşirea duratei de cel mult 4 minute pentru piesele muzicale din repertoriul propriu

7. Retragerea Participantului selecţionat, trebuie notificată pe adresa www.romasongcontest.com în termen de cel mult de 24 de ore de la înştiinţarea fiecărui participant şi, respectiv, a fiecărui finalist selecţionat. Înscrierea se face pe pagina www.romasongcontest.com care conţine atât documentele cuprinse în anexele prezentului regulament: Anexa nr. 1 – Formularul de înscriere şi Anexa nr. 2- Acordul privind participarea în concurs, cât şi informaţiile necesar a fi transmise, astfel:

 • a. formularul de înscriere și acordul privind participarea în Concurs cuprinzând şi consimţământul privind colectarea şi prelucrarea de către ,Dragoi Music Art SRL a datelor cu caracter personal
 • b. piesa participanta in cadrul festivalului va fi însoţita de fişa (playlist) cu datele privind titularii de drepturi de autor/conexe ale căror creaţii şi interpretări se regăsesc pe suport (compozitor, textier, aranjor, producător, interpret, instrumentist, dansatori etc.)
 • c. textul pieselor
 • d. materiale de prezentare: biografie, fotografii (JPEG 300dpi), videoclip, filmări sau alte materiale reprezentative
 • e. orice alte informaţii conform precizărilor de pe pagina de înscriere

V. JURIZARE ŞI SISTEM DE NOTARE A CONCURSULUI INTERNATIONAL DE
INTERPRETARE

1. Jurizarea Concursului se face pe baza sms-urilor primite plus vot juriu.

2. În ambele etape ale concursului, fiecare participant poate primi sms-uri vot pana la inchiderea voturilor in gala finala plus votul juriului international.

3. Rezultatul interpretului este media aritmetică a sms-urilor primite si votul juriului international.

4. În caz de balotaj, criteriul de departajare al interpreţilor este dat de o a doua reprezentar :

 • a. din fiecare ţară din care s-au înscris participanţii, raportat la cetăţenia declarată conform actului de identitate precizat în formularul de înscriere, poate fi selectionat un singur concurent
 • b. in cadrul preselectie nationale ale fiecerui concurent nu poate fi aleasa decat o singura piesa din repertoriul propriu in prima auditie al participantului la concurs
 • c. în situaţia retragerii sau eliminării unui interpret selecţionat, Organizatorul va proceda la înştiinţarea următorului clasat, cu respectarea cumulativă a principiilor prevăzute la lit. a) – b)

6. Rezultatul selecţiei va fi comunicat pe pagina de web a Festivalului, secţiunea calendarul de concurs

7. Ordinea intrării în scenă în competiţia finală se stabileste prin tragere la sorţi şi se comunică de către Organizator

8. În cea de a doua etapă,etapa finala voturile primite prin sms plus voturile juriului international , vor stabilii clasamentul Concursului.

i. spectatorii şi telespectatorii pot vota prin sms un cod al fiecarui finalist printr-un sistem sigur si transparent care oferă imagine în timp real.

ii. organizatorul asigură prezenţa de bannere pe toate paginile web ale www.romasongcontest,com , care duc la la vot prin sms.

iii. pentru premiul de popularitate al festivalului:

a. va fi pus la dispozitia celor ce voteaza un sistema de vot bazat pe like in pagina Facebook oficiala a festivalului Roma Song Contest.

iiii. start vot pentru ambele categorii este dat de Prezentatori după ultima interpretare a galei finale 05 aprilie aprilie 2020 şi vor fi luate în considerare doar voturile transmise până la terminarea recitalului/concertului serii.

iv. clasamentul concursului international de interpretare va fi comunicat la sfarsitul galei si la secţiunea dedicată pe pagina de web a festivalului, secţiunea calendarul de concurs.

VI. DREPTURI ŞI OBLIGAŢII:

1. Dragoi Music Art SRL are obligatia de a certifica prin semnătură procesul verbal al receptionari corecte a sms-urilor şi documentele aferente jurizării.

2. Creatorii şi interpreţii participanţi în calitate de concurenţi, invitaţi, membri ai juriilor, prezentatori, fără ca această enumerare să fie limitativă, au dreptul şi obligaţia să respecte Regulamentul si programul Festivalului, conform clauzelor convenite prin contractele civile încheiate şi:

a) să acorde prioritate activităţilor din programul Festivalului faţă de oricare alte activităţi

b) să solicite acordul Organizatorului pentru colaborările de orice natură cu instituţii, organisme şi organizaţii media, indiferent de mijloacele şi/sau formele de comunicare ale acestora

c) să participe la acţiunile de promovare realizate de organizatori – conferinţe de presă, interviuri, sesiuni foto şi de autografe

3. Participanţii la concurs şi, respectiv, concurenţii au dreptul de a contesta respectarea procedurii de jurizare în ambele etape ale concursului. Contestaţiile se pot depune pe adresa www.romasongcontest.com astfel:

a) timp de 24 de ore de la publicarea rezultatelor selecţiei

b) până la ora 11:00 a zilei de 06 Aprilie 2020

4. Soluţionarea contestaţiilor se face de către o comisie desemnata din membrii Echipei de Management al Festivalului, astfel:

a) pentru etapa de selecție – in cel mult 24 de ore

b) pentru etapa finală – in cel mult 2 ore de la expirarea termenelor de depunere a contestaţiilor, prevăzute pe pagina web a Festivalului, la secţiunea calendarul concursului, rezultatul fiind comunicat contestatorilor, cu celeritate

5. Participanţii au dreptul de a se implica în evenimentele adiacente Festivalului şi pot beneficia de facilităţile prevăzute pentru fiecare dintre acestea, în condiţiile precizate de către Organizator în secţiunea dedicată a paginii web.

6. Participanţii au dreptul de a beneficia de posibilităţile tehnice ale scenei în condiţiile contractuale negociate. Pentru interpretările din programul de concurs, Organizatorul îşi asumă obligaţia de a realiza grafica adecvată.

7. Organizatorul are dreptul de a sancţiona nerespectarea Regulamentului şi a programului Festivalului şi/sau a angajamentelor asumate, conform clauzelor cuprinse în contractele încheiate cu participanţii, inclusiv prin solicitarea de despăgubiri calculate proporţional cu cheltuielile de organizare.

8. În vederea promovării festivalului Organizatorul are dreptul să reproducă şi să distribuie sau să comercializeze orice versiuni editate sau needitate audio sau video din Festival şi/sau din materialele primite de la Participanţi, pe teritoriul României şi cel internaţional, pe o perioadă şi pentru un număr nelimitat de utilizări, cu acordul titularilor de drepturi.

9. Organizatorul are dreptul de a modifica şi completa prezentul Regulament în situaţii întemeiate, cu obligaţia corelativă de informare a Participanţilor pe pagina de web a Festivalului.

Organizator :
Dragoi Music Art

 

TOP
Translate »